De in Rotterdam geboren 112-fotograaf Joey Heijstek (24) overleed donderdag 20 september na strijd met zeldzame kanker: Tot hij zijn ogen dicht deed, bleef hij positief.

 

Wanneer er in Rotterdam of omgeving een brand uitbrak, een ongeluk gebeurde of geschoten werd, dan was hij altijd daar. Voor 112-fotograaf Joey Heijstek was het niet alleen zijn werk, maar ook zijn grote passie. Zijn droom was om uiteindelijk het Rotterdamse bedrijf MediaTV over te nemen. Zelfs toen hij ziek werd en door kanker zijn been verloor, stond die droom nog overeind. Afgelopen donderdag overleed de 24-jarige Joey, maar in de harten van zijn naasten leeft hij voort.

Al op zijn 18e begon Joey als fotograaf bij MediaTV, een bedrijf dat foto’s en video’s van gebeurtenissen in en om de stad aanlevert aan onder meer Rijnmond. Dat deed hij met ontzettend veel plezier. Het was nooit te veel voor hem. Men hoefde hem maar te bellen en dan kwam hij eraan. Hij was er altijd.

Zeldzame tumor

Vorig jaar kreeg Joey last van zijn been. Tijdens uitgebreide onderzoeken bleek de fotograaf een zeldzame tumor te hebben, die ontstaat in het bindweefsel of steunweefsel van het lichaam. Een grote klap voor hem en zijn omgeving. Werken zat er voorlopig niet in.

Na chemotherapie, bestralingen en uiteindelijk een beenamputatie, leek het tijdelijk iets beter te gaan met hem. Tot het vorige weekend. “Na vijf of zes operaties heelde de wond aan zijn been eindelijk goed. Maar toen begonnen de problemen met zijn longen. Als er eentje pech heeft gehad, dan is hij het wel..

Afgelopen donderdag overleed Joey aan de gevolgen van kanker, tot groot verdriet van de nabestaanden. Het is heel snel gegaan en nog steeds niet te bevatten. Vooral voor zijn ouders, z’n broer en z’n vriendin. Het was een heel bijzondere jongen, die een grote leegte achterlaat bij heel veel mensen.

Bron: Rijnmond.nl/nieuws; https://bit.ly/3C4Olct