Vertaal/Translate/Select your language

Vinaora Visitors Counter

745713
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles
728
1104
2884
283722
10517
17513
745713

Your IP: 3.227.233.78
2019-10-15 14:37

Wat niet weet, wat niet deert

 

In de kern mag het wel zo zijn dat waar je geen weet van hebt kun je ook geen last van hebben. Maar gaat dat ook op genealogen? Nee, durven wij te stellen.

 

 

Onderzoek

In de genealogie willen wij zoveel informatie bijeenbrengen als het maar mogelijk is. Daarvoor bezoeken de onderzoekers van de Heijstekfamiliestamboom archieven en raadplegen zij bestanden op het internet. Dat levert vaak bruikbare en vooral ook interessante informatie op. Zo is in de loop der jaren een database opgebouwd waarin de namen van 11.130 personen voorkomen. Dit bestand wordt vrijwel wekelijks en soms zelfs dagelijks gemuteerd met nieuwe informatie.

 

Informeer ons

Het vinden van gegevens van onze voorouders vraagt weliswaar veel tijd, maar is veelal beschikbaar via openbare archieven en bestanden. Zo zijn bijvoorbeeld DTB (Doop-, Trouw- en Begraaf-) registers zonder veel inspanningen terug te vinden. Anders is het als er gezocht wordt naar gegevens die vanwege de Wet Bescherming Persoonsgegevens (nog) niet openbaar zijn. Voor die gegevens zijn wij volledig afhankelijk van informatie uit de familie.

Het is de realiteit dat er jaarlijks naamgenoten of hun partners komen te overlijden, jaarlijks treden naamgenoten in het huwelijk, jaarlijks worden kinderen geboren met onze familienaam. Soms worden wij hierover geïnformeerd, maar veel vaker niet. Dat is jammer.

 

Oproep

Hebben er de laatste jaren mutaties in uw familie/gezin plaatsgevonden waarvan u vermoed dat wij daar niet van op de hoogte zijn? Meldt dat dan alstublieft bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij vergelijken uw informatie graag met onze database.

 

Familiedocumentatie

Behalve de Heijstekdatabase onderhouden wij ook een Heijstekfamiliearchief. Daarin nemen wij ondermeer scans op van huwelijksaankondigingen op alsmede geboortekaartjes en rouwbrieven. Bezit u dit soort van documenten? Stuur dan alstublieft scans daarvan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Verantwoording

Alle gegevens die wij ontvangen worden in een database opgeslagen zodat generaties na ons daar gebruik van kunnen maken voor genealogisch onderzoek. Vanwege de Wet Bescherming Persoonsbescherming (Wbp) worden de gegevens die zijn gevraagd niet openbaar gemaakt, maar opgenomen in een afgesloten deel van de database*. Deze gegevens zijn alleen in te zien met toestemming van de Heijstek Familiestichting. Daarvoor kan men een gebruikersnaam en een wachtwoord aanvragen. Op de website wordt dat nader aangegeven.

 

*

De openbaarheid van de registers Burgerlijke Stand is wettelijk beperkt.

Geboorteakten worden na 100 jaar openbaar

Huwelijksakten worden na 75 jaar openbaar

Overlijdensakten worden na 50 jaar openbaar

 

Onze bestanden zijn aangemeld in het kader van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens  heeft onze gegevens opgenomen onder het meldingsnummer m1070561.

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen