Voor iedere deelnemer geldt een persoonlijk argument om deel te nemen aan Alpe d’HuZes.

In juni van dit jaar, en wel op de 6e en 7e, vindt de dertiende editie van dit super sportieve evenement plaats. Dit jaar neemt ook een Heijstek-team daar aan deel. Initiatiefnemer is Tus Heijstek.

 

 

"Liever met mij dan voor mij". Een paar simpele woorden, maar met heel veel betekenis. En hiermee was het team een feit. Zo schrijft Tus Heijstek op zijn  persoonlijke 'Alpe d'Huzes 2018' webpagina. Klik hier om deze te bekijken.

 

In alle openheid heeft Tus ons geschreven dat twee jaar geleden bij hem darmkanker met uitzaaiingen op de longen is gediagnosticeerd. Hierna heeft hij een scala aan behandelingen moeten ondergaan. Zoals 25 bestralingen, 2 operaties, 6 chemokuren gevolgd door immunotherapie.

 

Tus wilde graag meedoen aan Alpe d'HuZes 2018 en heeft tegen echtgenote Ina en de kinderen gezegd dat hij liever heeft dat ze “mét me gaan in plaats van later vóór hem”. Zij stemden in en zo schreven ze in als team: "liever met dan voor".

 

Na een lange tijd van acties organiseren en allerlei voorbereidingen treffen is eindelijk het moment aangebroken waar het allemaal om te doen is. Aan het einde van de volgende week vertrekt Tus met zijn team naar Frankrijk.

 

In 2017 zamelde de deelnemers van Alpe d’HuZes samen 10,4 miljoen euro in ten behoeve van KWF Kankerbestrijding en werd gestort in een apart fonds met de naam Alpe d’HuZes/KWF Fonds. Het geld zal worden besteed aan onderzoek en projecten die uiteindelijk de grootst mogelijke voordelen opleveren voor patiënten die kanker hebben of het in de toekomst krijgen.

 

Donaties voor het team is nog altijd mogelijk. Klik hier als u een bijdrage wilt leveren.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *