Seuns van Doornkom, Klipfontein, Leeuwdoorns, Lisbon, Vaalkop en Waaikraal

Vele in Zuid Afrika wonende familieleden hebben ons in het verleden voorzien van zeer interessante informatie over de Heystek-familie. Krantenartikelen en andere documenten zijn gescand en opgestuurd, boeken beschikbaar gesteld, informatie bij andere familieleden verzameld opgeschreven en ook weer doorgezonden. Al deze zeer belangrijke informatie die zoveel zegt over de “Heystekke” in Zuid-Afrika mocht niet zomaar in het familiearchief worden opgeborgen. Vandaar dat aan de hand van deze documenten in 2014 op deze website een serie van 10 artikelen is gepubliceerd over de kinderen van Jan Heistek (Heijstek/Heystek) die vanuit Nederland naar Zuid-Afrika emigreerde.

Nu er een nieuwe generatie lezers de Heijstek familiewebsite heeft ontdekt brengen wij de reeks publicaties “Seuns van Doornkom, Klipfontein, Leeuwdoorns, Lisbon, Vaalkop en Waaikraal” opnieuw onder uw aandacht..

In Afrikaans

Baie familielede wat in Suid-Afrika woon het in die verlede vir ons baie interessante inligting oor die Heystek-familie verskaf. Koerantartikels en ander dokumente is geskandeer en gestuur, boeke is beskikbaar gestel, inligting is van ander familielede ingesamel, neergeskryf en weer aangestuur. Al hierdie baie belangrike inligting wat soveel oor die “Heystekke” in Suid-Afrika sê, kon nie sommer in die familie-argiewe gestoor word nie. Daarom is daar op grond van hierdie dokumente in 2014 ’n reeks van 10 artikels op hierdie webwerf gepubliseer oor die kinders van Jan Heistek (Heijstek/Heystek) wat uit Nederland na Suid-Afrika geëmigreer het. Noudat ’n nuwe generasie lesers die Heijstek-familiewebwerf ontdek het, bring ons weer die reeks publikasies “Seuns van Doornkom, Klipfontein, Leeuwdoorns, Lissabon, Vaalkop en Waaikraal” onder u aandag.